İşçi Barınma Yeri hakkında önemli veriler.

08.09.2020 15:08
Saygıdeğer Dereçineliler,
Dereçine Belediyemiz Sultandağı Kaymakamlığı ve Zafer Kalkınma Ajansı ile birlikte mevsimlik işçilerle ilgili bir projede ortak oldu. Dereçine olarak projenin inşaat kısmını aldık. Ajans, inşaat için 280 bin lira destek miktarı açıkladı. Kaymakamımız Sayın Önder Koç zaten projenin mimarı idi ve bu bütçeyi 300 bin liraya çıkardı.
Dereçine Belediyesi olarak;
26 085.30 ₺ ajans geçmiş dönem borcu,
55 408.02 ₺ proje ortaklık payı, (ajansın harcadığı 300 bin liraya bizim verdiğimiz pay)
7 342.44 ₺ dolgu malzemesi
20 831.29 ₺ zemin betonu olmak üzere toplam 109 667.05 ₺ şu ana kadar para harcadı.
Yaklaşık 350 bin liraya 800 metrekare tesis yaptınız.
Çevre düzenlemesi, elektrik tesisatı gibi kısımları kendimiz yapacağız.
Mevsimlik işçilerle ilgili bölgemizde ya da mevsimlik işçi çalışan bölgelerde özel olarak yapılmış bir tesis yok. Türkiyede ilk defa bahçelerinde çalışan işçilerin iyi şartlarda konaklaması için bir tesisi Dereçinemiz yani sizler yaptınız. 800 metrekare kapalı alan, her biri 20 metrekare 30 odalı bir tesis yaptınız.
Hasat dönemi işçi ailelere verilecek odaların tek şartı "dayıbaşı parası" denilen paranın alınmaması. Yani bu odalara işçi aileler belediyemiz kontrolünde yerleşecek ve bahçelere çalışmaya gittiğinde emeğinin karşılığını vereceksiniz, dayıbaşı parası vermeyeceksiniz. Hasat bitince belediyemizin hizmetinde olacak.
Dereçine Belediyesi sizin paranızı harcadığı için bu tesisi SİZ YAPTINIZ.
Dereçinemize hayırlı olsun.
Katkıları sebebiyle Sultandağı Kaymakamımız Sayın Önder Koç'a, Kaymakamlık çalışanlarına, Belediyemiz personeline ve tesisimizi yapan Mehmet Dilmaç ve işçilerine teşekkür ederim.